Studenten geneeskunde proeven van psychiatrie, 9 tot 11 maart 2015, Psychiatrisch Ziekenhuis Duffel.

 

Het specialisme psychiatrie is niet hip. Per jaar kiest maar 5% van de geneeskunde studenten voor psychiatrie. Dat maakt dat er een tekort is aan psychiaters in Vlaanderen.

 

Daarom organiseert de Universiteit Antwerpen (UA) een opleidingsmodule in het Psychiatrisch Ziekenhuis Duffel, dat een samenwerkingsverband heeft met de UA . 150 studenten eerste master volgen van 9 tot 11 maart interactieve lessen op de afdelingen, samen met patiënten, daar waar mogelijk. Op die manier maken ze kennis met de hedendaagse psychiatrie en worden ze ondergedompeld in de praktijk. Op het programma staan interactieve workshops zoals: Herstellen of genezen?; Verslaving?; Gedwongen opname, nodig?; Elektroshocks, wanneer? Een blik in je hoofd; Psychosezorg; en nog vele andere workshops.

 

We stellen vast dat alle artsen in hun praktijk steeds vaker te maken krijgen met mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Psychiatrisch Ziekenhuis Duffel wil de toekomstige artsen correct informeren en zo ook het taboe rond psychiatrie doorbreken.

 

U vindt hier het artikel uit Gazet Van Antwerpen van 12 maart 2015